Alice in Wonderland Tema: Magic Mushroom

DSC_9544Forberedelserne til Halloween 2015 er i fuld sving, så her kommer en guide til konstruktion af en svamp til et Alice in Wonderland tema.

Tidsforbrug: 5 timer + tørretid Sværhedsgrad: Middel-svært Pris: ca 150 kr

Som følge af årets Tim Burtons film-tema, virkede det oplagt at lave et område af festen dedikeret til Burtons Alice in Wonderland. Her er en trailer:

Wonderland (også kaldet Underland) er fyldt med overdimensionerede giftigt-udseende svampe. Jeg har måtte konstaterer, at så store svampe ikke kan købes for penge nogen steder, så det virkede som en oplagt DIY.

En del overvejelser gik på materialevalg. Flere har konstrueret svampe ud af papmache og kyllinge-net som du eksempelvis kan se på vores Pinterest.

Jeg har dog personligt, gennem tiden, ikke haft megen held med papmache (kaotisk kollaps, eller 1.000-års tørring). Ydermere er papmache ikke vandfast hvilket er mægtig uhensigtsmæssigt når man holder Halloweenfest delvist udenfor.

Materialet flamingo har været i tankerne i længere tid, da det er billigt og kan tåle at være udenfor. Sidste år brugte jeg det til at lave Zero’s hundehus fra filmen The Nightmare Before Christmas, men det var også første år, hvor jeg slog mig løs i det tredimensionelle.

Jeg tog derfor i Jem og Fix og købte den største flamingoplade jeg kunne finde. Den er 300 mm tyk og koster 79 kr. Herefter begyndte jeg at skære den til.

This slideshow requires JavaScript.

Man kan sagtens bruge almindeligt værktøj såsom sav og en hobbykniv, men vær forberedt på, at det sviner når man skærer i flamingo! Jeg brugte som sagt en hot wire, som kan tilegnes her.

Når du er færdig med at beundre dine fabelagtige kunstneriske evner er det tid til at male. Man kan sagtens male direkte på flamingoen, men jeg valgte først at forsegle med en ‘foam coat‘. Det koster 10 dollars + shipping og evt. import. En lidt dyr løsning, men forseglingen gør, at svampen får et hårdt ydre som beskytter den bløde flamingo mod slag og påvirkninger, hvilket er godt når man holder fest for 8-9-årige pilfingre.

IMG_0909En billigere løsning er “monster mud”. Mange Halloween-entusiaster i USA benytter denne blanding af sandspartel og akrylmaling ( 5 dele sandspartel, 1 del akrylmaling) som alternativ til foam coat. Man kan få en stor spand sandspartel i de fleste byggemarkeder. Jeg bruger mærket Stabile, som koster under 100 kr. Man pensler det på sine flamingokreationer og efter 1-2 døgn har de fået en hård skal. Flere blogs påstår dette trick gør kreationen vandfast hvis man bruger udendørs maling, men det er endnu uafprøvet fra min side.

IMG_0911Malingen er fra Søstrene Grene. Fortyndet i vand blender det bedre sammen. Igen, sørg for afdækning for det sviner. Pletterne på svampen blev lavet med en køkkensvamp, klippet i forskellige størrelser og derefter dyppet i malingen. Man kunne afslutte med en mat lak, hvis man håber på, at malingen holder i mange år.

IMG_0912

Til sidst samles svampen med noget trælim og tandstikker, hvorefter redaktionen tvinges ned i et Alice-kostume så der kan tages nogle stemningsbilleder…  XD

DSC_9520

One thought on “Alice in Wonderland Tema: Magic Mushroom

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *