Halloween 2018 – DIY Kæmpe Græskar

 

Det følgende er måske lidt et såkaldt FIRST-WORLD-PROBLEM, men Shitsandgiggles hader at bruge tid på at dekorere græskar, som rådner i løbet af 3 dage, Jeg har nogle kunstige græskar fra USA, men da disse er ret bekosteligt at få sendt til DK (GRRR,  told) så har jeg fundet en anden løsning. Det eneste du skal bruge er en yogabold, snor, gipsgaze og hobbymaling.

Den hyppige læser på Shitsandgiggles har nok har opdaget, at jeg er vild  med  silhuetter i år. Jeg havde derfor laner om at lave et stort græskar med en Haunted House silhuet til vores halloween Kobberbryllup.

Fremgangsmåden er relativ simpel.

Først købte jeg en yogabold. Jeg fandt en i Harald Nyborg på 55 cm som passede perfekt til formålet. Den blev pustet næsten helt op og derefter begyndte jeg at omvikle den med en snor. Dette tog lidt tid indtil jeg fik den rigtige facon.

Herefter dækkes bolden med gipsgaze. Jeg brugte ca. 10-15 pakker pr. græskar, så det kan betale sig at købe dem i storkøb. Jeg plejer at købe mit gipsgaze i CCHobby, som nogengange har det på tilbud til fordelagtige priser.

Boldens prop var placeret i toppen. Hvis man sørger for ikke at dække denne til, så kan man tømme bolden for luft og genbruge den. Desværre havde jeg ikke tænkt så langt og var nødt til at punktere den med en kniv og købe en ny bold til næste græskar…trial and error moment!

Stilken er formet i i Celleplast, som er en form for kompakt skumplade som man ofte bruge til at lave våben til rollespil med, NERD ALERT :) Stilken blev dækket og fastgjort med gipsgaze.

I dette græskar lavede jeg en større åbning, hvori silhuetten kunne placeres. Man kan også lave et ansigt som vist nedenfor. Jeg formede først ansigtets detaljer med mindre stykker gipsgaze og derefter resten.

Da græskaret var blevet hårdt punkterede jeg bolden. Min erfaring er at det kan tage helt op til 1 uge for græskaret at tørre helt, men man kan accelerere processen med en varmeblæser, så længe at græskaret ikke står for tæt på.

Derefter kan man male sin kreation med Hobbymaling og udskære silhuetter i karton. Kun fantasien sætter grænser. Du kan se min kreationer nedenfor.

Shitsandgiggles har lige fejret Halloween Kobberbryllup. Kig med på bloggen når vi deler biller fra vores spooky event samt en DIY til hvordan man laver et Circustelt i garagen… uhhh

Halloween 2018 – Sugar Skull

I de sidste par dage har Shitsandgiggles arbejdet på denne Calavera (Sugar Skull). De er en traditionel del af udsmykningen til Dia de los Muertos, så selvfølgeligt skulle vi have en kæmpe version i haven ved siden af vores pyntede havepavillon. Får at få den til at lyse op er den dekoreret med UV maling og vi har investeret i en udendørs UV-lampe, yayyy!

Kreationen er ca. 150 cm høj og udskåret med en stiksav i hårdttræskrydsfiner. Jeg fandt mønstret ved en google image search og tegnede billedet over på krydsfinerpladen med en sort sprittusch (jeg brugte som altid en projektor). Derefter overmalede jeg den udskårne plade med en hvid trægrunder. Da mønstret var tegnet med sprittusch kunne man se det igennem den hvide grunder, hvilket også heldigvis var planen.

Efter grunder

Jeg overmalede derefter det hele med en UV-aktiv hvid maling fra Crea, som nærmest var transparent. Efter en test med UV-lyset kunne jeg se at det hele var blevet dækket.

Test med UV lys

Herefter optegnede jeg mønstret igen med en sprittusch (jeg endte med at bruge 3 i alt) og så malede jeg detaljerne med UV-maling og sort maling. Det tog 3-4 timer, da der var ret mange detaljer, men resultatet blev ganske udemærket :)

Det endelige resultat (uden UV-lys)

Følg med i de næste par dage, hvor jeg lægger en DIY ud her på bloggen med hvordan man laver kæmpe græskar ud af en yogabold, tråd og gipsgaze, uhhh spændende.

Halloween 2018 – Haunted House silhuet

Så blev vi endeligt færdige med vores Haunted House silhuet som er placeret foran garagenindgangen, yaaa!!

Den var lidt mere kompleks at lave end de andre silhuetter, da der er to forskellige farve lys i den. Vi lavede også blå paneler som den kunne hænge på.

Jeg startede med at finde en egnet silhuet med en google image search. Derefter brugte jeg en projektor til at tegne den over på en krydsfinerplade, Derefter skar jeg det hele ude med en stiksav. Det tog en evighed, da der er ret mange deltaljer.

Huslatino Light og El Kiddo malede den derefter sort. For at der var en tydelig adskillelse mellem det orange lys og det blå lys, lavede jeg en form for indre kasse hvori det orange lys skulle være. Herefter hæftede jeg noget gennemsigtigt plastik ved vinduerne og malede dem orange med en gennemsigtig glasmaling. jeg brugte en billig blå udendørs lyskæde fra Dem og Fix til den ydre silhuet og en udendørs hvid lyskæde til det indre lys.

De blå paneler er lavet af lægter og spånplader som blev malet blå. Vi har sat dem i spænd mellem indgangen til garagen og garageporten, så vi undgik at bore huller i muren, yay win! Den nedre del af panelerne er holdt fast med sandsække.

I morgen fortsætter forberedelser til vores Halloween Kobberbryllup så følg med på bloggen :)

Halloween 2018 – Dia de los muetos

I dag har vi pyntet havepavillionen med en masse kunstige Marigolds. Marigolds bruges traditionelt i latinamerika som pynt når man fejrer de dødes dag – Dia de los Muertos.

Da Shitsandgiggles hjemmet består af 3 latinoer: Huslatino, Huslatino light og El Kiddo har vi altid elementer fra Dia de los muertos med til Halloween, eksempel i 2015, hvor vi havde lavet en Ofrenda (et form for alter)

Vores Ofrenda fra Halloween 2016

I år har vi hentet inspiration filmen Coco som netop omhandler Dia de los muertos. Den ramte lige ind i Shitsandgiggles latino-hjerter, så Huslatino light og El Kiddo skal synge sange fra Coco til årets Halloween Kobberbryllup. Havens pavillon skal derfor bruges som scene til de to talenter- Ay, qué rico!

“Beetlejuice-portal”

Vi har også sat lys til en anden Halloween kreation i haven, nemlig vores “Beetlejuice-portal”. Vi byggede den sidste år, og har ladet den stå, da vi jo fejrer Halloween året rundt… eller måske orkede vi bare ikke at flytte den :)

Vi placerede et billigt LED-bånd i toppen ad portalen og voila! Det se ganske skummelt ud sammen med vores skelet-silhuetter.

I morgen pynter vi vores garageport, så følg med på bloggen og se hvad vi har fundet på :)

Halloween 18 – Til døden os skiller silhuet

Da vi i år fejrer vores Kobberbryllup til Halloween har vi taget formuleringen “Til døden os skiller” MEGET bogstaveligt… uhh creepy! Vi her derfor lavet to silhuetter for at illustrere kærligheden i døden… eller et eller andet i den dur :)

Det er ikke første gang vi har lavet silhuetter. Du kan finde en detaljeret beskrivelse af vores hekse-silhuetter her. Fremgangsmåden er den samme, som da vi lavede heksene. Da der er mange detaljer på disse skeletter  valgte vi at bruge hårdttræskrydsfiner. Det er lidt dyrere (ca. 220 kr. for en stor 6mm plade) men til gengæld er det tyndt og lækkert at arbejde med, yum træ :)

Jeg fandt silhuetterne ved en simpel google image søgning. Jeg brugte en projector til at tegne dem på pladen og så gik jeg ellers i gang med stiksaven. Husk at brug en klinge som er velegnet til at lave buede snit.

Herefter var det tid til at male kreationerne. Det har jeg heldigvis hjælpere til.

De to hjælpere: Huslatino light og El Kiddo

Derefter hæftede jeg en billig blå lyskæde bagpå kreationerne og monterede det hele på nogle plader som var blevet malet mørkeblå. Vi er så heldige at vores hus har en masse udendørs buer, hvor man kan placere silhuetter, yayy for strandkantsdanmark! Resultatet blev ganske godt, selvom det var ret svært at tage et godt billede af.

Vi er selvfølgeligt ikke færdige med de udendørs kreationer, så følg endeligt med i de næste par dage, hvor der kommer flere billeder af vores udfoldelser her på bloggen.

Halloween 2018 – Tema

Tålmodig Huslatino til Shitsandgiggles photo shoot :)

Uhh, vi glæder os sådan til Halloween!

Vores bryllupsdag for snart 12 1/2 år siden.

I år er Halloween ekstra specielt for Shitsandgiggles, da jeg og Huslatinoen også har Kobberbryllup i slutningen af oktober.  Derfor er temaet inspireret af vores bryllup, som delvist foregik i en forlystelsespark. Dengang, for snart år 12 1/2 år siden, sendte udlændingestyrelsen en besked til os om, at vi skulle se at blive gift, hvis vi ville have en fremtid sammen  – Hvem vidste at bueaukrati kunne være så romantisk :) Vi havde derfor kun 1 uge til at planlægge vores bryllup som derfor ikke blev en lille intim affære med kun den nærmeste familie. Ikke ligefrem de BANANAS festivitas vi ellers holder  Ikke desto mindre havde vi en fantastisk dag som vi aldrig vil glemme.

Temaet for årets Halloween er derfor inspireret af skumle forlystelsesparker, med pariserhjul, fortune tellers og  creepy clowns. Vi har været voldsomt udfordret på tid, men vi arbejder nu intensivt på at nå alt det vi havde planlagt.  Der vil komme hyppige opdateringer på Shitsangiggles resten af oktober, så følg med.

Flyvende helium ballon

Så er Shitsandgiggles endeligt  tilbage efter at jeg langsomt er kravlet ud af specialesumpen og op på overfladen, hvor alt er Unicorns and Rainbows! Jeg ser frem til at jeg nu har bedre tid til at udfolde mit Peter Pan syndroms fulde potentiale med diverse DIY projekter og Halloween festivitas. Det bliver er vildt 2018, da Hus-latinoen og jeg har Kobberbryllup i oktober, hvilket selvfølgeligt skal fejres med et brag af en Halloween-Kobberbryllup BONANZA!!

Heldigvis er vi allerede i gang da El Kiddo har fødselsdag i næste uge så vi er i fuld med forberedelserne til festen. Følg med i den næste tid hvor vi deler DIYs til en skummel Fredag d.13 fest. Vi skal blandt andet lave en hjemmelavet bardisk og en hjerne-kage…uhhhh!

Vi har dog i allerede holdt en mindre festivitas for den nærmeste familie og i denne anledning havde vi anskaffet denne fantastiske flyvende ballon. Den er et mekanisk heliumsfyldt vidunder, som jeg vil anbefale  alle at skaffe sig til deres næste børnefødselsdag – Nej, der er ikke nogen, som har betalt mig for at sige dette :). Man styrer den med en fjernbetjening og så er det ellers bare med at flyve, hvilket virkeligt er underholdende for børn og voksne. Hvis du følger vores Facebookside kan det være at du  kommer til at eje en fantastisk fisk, da vi giver en ballon væk til en heldig facebook-follower d. 20 april. Yayyyyy!!

Julen 2017

Ho Ho Ho, Glædelig (forsinket) jul!

Der har været lidt stille her på Shitsandgiggles, da vi har haft travlt med at leve livet :) I skulle dog ikke snydes for lidt billeder af julens festivitas. Selvom vi har haft travlt, så nåede vi alligevel at pynte op til jul; Shitsandgiggles-style.

Heksehytten fra Halloween blev malet brun. Taget blev dækket med billige hvide tæpper fra Ikea. Lidt “flamingo-slik” og hvide lægter, omviklet med rødt silkebånd, blev påsat og tadaaa: Et kæmpe Gingerbread House!!!

Julemandens kane og rensdyret er skåret ud af 2 plade tagkrydsfiner og malet ved hjælp fra Hus-latino-light. Der var en del detaljer i mønstret, så det tog en noget tid at lave. Jeg er dog svært tilfreds for resultatet og jeg glæder mig allerede til at sætte dem op næste år.

Der blev selvfølgeligt også pyntet foran huset. Shitsandgiggles er jo helt BANANAS med Nightmare Before Christmas. Vi har derfor lavet disse kunstige buksbom spiraler, inspireret af Tim Burtons univers.. LOVE IT!.Zeros hundehus skulle selvfølgelig også pyntes med (flamingo) sne på taget og lyskæder fra Tiger.  En nem og billig løsning.  Zero er for øvrigt en meget allergi-venlig hund. Han gør heller aldrig og han har ikke behov for at komme til dyrlægen. Den perfekte familiehund, hvis du spørger mig :)

Juletræet blev pyntet indendørs. Det er ikke ligefrem traditionelle julefarver, men det passer perfekt til vores stil :) Det er forøvrigt en have-flamingo på toppen af træet.

Vi fik bagt Gingerbread Cookies og jeg fik endeligt mulighed for at bruge mine fabulous kageudstikkere. Boo!

Årets Gingerbread House er en karrousel. Jeg fandt en gratis template på Pinterest og printede det på en A3. Jeg bruger altid denne super nemme opskrift.  The rest is history!

Until next time!

XoXo Shitsandgiggles.

Halloween 2017

Snapes Potion Shop – We are always open (pun intended) Snape havde overtaget drivhuset.

Det er VIRKELIGT lang tid siden at jeg har blogget herinde. Det er dog ikke fordi vi ikke har lavet Krea-ting, men vi har bare ikke haft tid til at skrive om det. Jer som følger med på Instagram (shitsandgigglesdk) og vores Facebookside har nok set at vi har været i fuld gang med forberedelser til den årlige Halloweenfest som fandt sted i går.

Det var en fabulous fest med glade gæster og en syngende Mariachi (Hus-latino-light). Her er nogle billeder fra festen. Vi skal nok lægge nogle DIY-instrukser op i løbet af ugen, yayyyy LOVE HALLOWEEN.

Årets tema var ikke så konsekvent. Det var en eklektisk blanding af Harry Potter, klassisk Halloween, Dia De Los Muertos samt lidt Nightmare before Christmas.

Der var en Mandrake i Snapes Potion Shop. Pas på når du omplanter den…

Heksen Helga havde fået sit helt eget Heksehus.

Heksehuset i dagslys med hele Latinno-klanen

Helga var klar til at læse “godnathistorier” for børnene.

Uhygge i haven

Vejret var heldigvis ok, og månen kom frem.

Vi havde bygget en uhyggelig hjemsøgt port.

Toppen af den den hjemsøgte port.

Dødens engel var klar til at modtage gæsterne ved indgangen til haven.

REST-IN-PIECES… muhahahaha

El Kiddo var klar til at fortælle om din tragisk fremtid.

Ikke alle overlevede festen – Blomsterne er BTW foldet af mine dygtige jordemoderstuderende. De var nemme at bestikke med kage :)

Hus-Latino-Light sang smukke spanske serenader i haven…og Despacito på opfordring fra publikum.

Hunden Zero vogter foran huset.

I UV-rummet kunne alle “lyse” op..

Der var juletema i Hogwarts med og Harry Potter var der til at sige goddag..

Det var som sagt en SKØN aften og vi glæder os til på tirsdag når der forhåbentligt kommer nogle Trick-or-Treaters forbi :)

Gangsterfest

addtext_com_MDQ1OTExMTk3MTgy

Bilen er køvt på Allposters.dk Love it!

Shitsandgiggles har  holdt El Kiddos 10 års fødselsdagsfest (part two) for nogle af hans venner, Yayy!! Temaet – for der skal jo være et tema – var Gangsterfest. Da vi blev enige om temaet var det første El Kiddo tænkte på Nerfgun-kamp og jeg tænkte Classy Great Gatsby. El Kiddo er ved at blive en rigtig lille gentleman, så festen skulle afspejle dette. Kompromiset blev derfor en classy fest med bananas Nerfgun-kamp i haven. Det blev til en awesome-sauce fest som vi sent vil glemme.

addtext_com_MDUwMzU3MTk3MzU5

Invitationerne var disse sjove Bang pistoler, med invitationen rullet ind i “bang-flaget”. Når den inviterede trykkede på aftrækkeren dukkede invitationen op. Det var en nem og sjov måde at lave invitationer på som ingen tid tager, WIN!

DSC_6958

I kælderen havde vi lavet en “bar” ud af en gammel Billy reol med vitrinelåge fra El Kiddos værelse, som alligevel skulle smides ud. Jeg malede med noget overskudsmaling og placerede guldtape i et mønster på forsiden. Skabet blev placeret på 2 æblekasser og jeg placerede en lyskæde indeni, så baren lyste op (hvilket var umuligt at tage pæne billeder af). Vi pyntede med guld glimmerforhæng og stjerner som El Kiddo havde male med guldmaling. Super nemt pynt, som ikke kræver en masse.

Gatsby approves!

IMG_5957For tiden er Shitsandgiggles interesseret i molekylære cocktails, så vi servede disse sjove cocktail kugler. Fremfor selv at lave dem tog vi den nemme løsning og bestilte vi Popaballs på Ebay i forskellige smagsvarianter, hvilket børne havde meget sjov med at prøve. Man kan servere dem på en ske, som vi gjorde, eller putte dem i drinks, Yum!

Popaballs-Cherry (1)

Vi serverede også vingummier, jellybeans, candyfloss champagne og en tequilalfri version af Tequila Sunrise. Børnene var vilde med det! Til “dessert” fik børnene cupcakes og popcorn. IMG_5958

PRO-TIP: Børnene havde medbragt deres egen Nerfgun uden patroner, hvilket vi havde bedt om i invitationen. Der kan hurtigt opstå konflikt om hvor mange patroner man havde med og om nogen havde taget dem.Vi købte derfor nogle billige Nerf-kompatible patroner på Ebay. Vi fik 500 patroner for omkring 200 kr, og så var der nok til alle. Jeg “testede” dem før festen ved at fyre løs på Hus-latinoen… Tihi :)

IMG_5908I haven havde vi lavet diverse steder, hvor de kæmpende kunne gemme sig. Måske kan nogle genkende vores Harry Potter Photobooth bag camouflagenettet. Vi får ind for genbrug. Det blev til en EPIC Nerfgun kamp!

DSC_6962

Mod festens slutning gik vi i kostumeskabet og havde en BANANAS udklædningsparty. Gode tider, men det roder også :)

Hvis du selv skal holde en Gangsterfest, så skriv en kommentar. Vi vil gerne dele ud af vores erfaringer. Følg med på bloggen i den næste tid. Vi har mange planer for sommeren.