Børnefødselsdag – Amerikansk Diner

IMG_2255

El Kiddo har lige om lidt fødselsdag og derfor skulle der selvfølgelig holdes en fødselsdagsfest med en masse dejlige børn. Ligesom sidste år holdte vi festen sammen med en af hans klassekammerater som har fødselsdag 2 dage før El Kiddo. Drengene kunne ikke blive enige om et tema udover at der skulle være et “slikland” så vi valgte at tage forskellige elementer med som de hver kunne lide. Derfor endte vi med en LEGO-Karatefest-Slik-fest hvor gæsterne skulle spise på en retro amerikansk diner. Hvad blev der af “Keep it simple”?

Vi lavede  simpelthen for mange skøre dekorationer til kun at lave én blogpost om, så her kommer den første som handler om den Amerikanske diner. Det startede egentlig med at drengene gerne ville have at der blev serveret”fastfood” til fødselsdagen, men Shitsandgiggles kan jo ikke bare servere almindelige kedelige fritter, så vi kom frem til at gøre det lidt mere classy med en 50’er inspireret amerikansk diner.  Logik for skøre temafest-fanatikere!

IMG_2290

Det var helt klart en fordel at Shitsandgiggles samler på mange finurlige ting, så vi havde overraskende mange 50ér props i forvejen. Jukeboxen og Coca Cola køleskabet har vi købt til andre lejligheder for flere år siden. De pastelfarvede Ikea-borde er genbrug fra sidste års Minecraft-fest. De sælges  vist ikke længere i den mintgrønne farve, men de har i andre fine farver og så er de billige. Dugen købte jeg her. Børne har heldigvis ikke noget imod at sidde på gulvet, så det er en nem løsning når man skal have plads til mange spisende gæster under 150 cm som ikke har slidgigt og andre skavanker.  il_570xN.787264576_6973For tiden er jeg helt BANANAS med folieballoner. Jeg købte vores på Ebay.co.uk , men man kan også købe dem i DK her. Når man alligevel er i gang på den hjemmeside kan man jo også købe et look-alike neon-party skilt og lyserøde Cadillacs til bordene. LOVE IT!

Bagved balllonerne lavede jeg en 50er inspireret baggrund af skakternet plastik og 2 meter mintfarvet bomuldslærred. Jeg havde brug for noget at fastgøre det på og jeg havde ikke lyst til at enten lave at lave huller i væggen eller sætte det fast med Gaffatape, så en dag da jeg var i Jem og Fix kom jeg frem til en billig løsning i form af et Lamelhegn til 119 kr for 180cmx180 cm.

4190 9358773

De er geniale til at fastgøre festbaggrunde på og så er de ikke så tunge; You are welcome!

DSC_4512

For rigtigt at give gæsterne en følelse af at være på en Diner konstruerede vi et take-out vindue. Det var en ret simpelt konstruktion som tog 3- 4 timer at lave. Hus-latinoen og jeg har absolut ingen erfaring indenfor tømrerfaget, så er du ikke gang med at lave din svendeprøve så er det nok ikke her du skal lede efter instruktioner.

Vi skar et firkantet hul i en OSB plade. Det havde nok været bedre at bruge krydsfiner eller spånplade, men dem havde vi ikke lige liggende i garagen. Vi er nogle af de få i Nordjylland som ikke har trailertræk på bilen, så vi kunne ikke lige køre ud og købe en anden plade. Det kunne være fint at afstive pladen med nogle lægter på bagsiden så den ikke med tiden begynder at bue, men da vi kun skulle bruge den kortvarigt gad vi ikke at bruge tid på det.

Hus-latinoen og jeg måtte hurtigt konstatere at vi ikke kunne finde ud af at save lige, så vi satte en kant af XPS (blå) flamingo på siderne af vinduet og en malet lægte som vindueskarm, så det så lidt pænere ud. Herefter malede jeg konstruktionen og her er der frit lejde for kreativiteten. Bogstaverne købte jeg i Panduro hobby og skiltet var XPS  flamingo som var skåret ud i en cirkel. Diner-looket blev fuldendt med rester af den skatternet dug og en multifarvet lysskinne under vindueskarmen.

Vi fastgjorde konstruktionen foran indgangen til køkkenet og satte  skatternet plastik bagved, så gæsterne ikke kunne se ind til køkkenet, hvor vi kæmpede med friture og andet stads. Det ville ødelægge illusionen om at de var på restaurant.

IMG_2285

Børnene var vilde med at gå op til vinduet og bestille delikate retter såsom nuggets, pølser og pommes frittes. Vi serverede dem i røde fastfoodkurve, med tilhørende condimentflasker, som jeg var heldig at finde i Kiwi for nogle måneder siden. Man kan dog også få nogen lignende online. Børnene var så hurtige til at gå i gang med spise at vi desværre ikke nåede at tage et billede af andet end resterne – Typisk :-)

Slutteligt skulle der også spilles musik til maden så vi rigtig kunne komme i stemning. Vi lavede en playliste med 50ér musik. Her er et af mine absolut favoritnumre. Man får helt lyst til at gense Mad Men.

Følg med i næste uge for at se mere om LEGO-KARATE-SLIKLAND temaet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *