Coraline’s Cirkus Telt

Forberedelserne til Halloween er i fuld gang. Som tidligere skrevet, er årets tema Tim Burtons/Henry Selicks univers. Ugens DIY er hentet fra filmen Coraline, et must-see hvis man er Burton/Selick nørd som os.  Her er traileren, så du også lige er med…

Tidsforbrug: 5t Sværhedsgrad: middel (kræver basale sy-kundskaber) Pris: 320 kr (afhænger af forbrug af stof)

I filmen kommer Coraline til et magisk circus med popcornmaskine og candyfloss kanoner. På et senere tidspunkt kunne det være sjovt at lave en sådan candyfloss kanon, men for nu har vi fokus på cirkusteltet. Det ser således ud:

tumblr_m4tl2zSUxF1r5xydno1_1280

Man kunne spørge sig selv hvad cirkus har med Halloween at gøre. Til dette svarer vi blot: Har du nogensinde mødt en klovn du ikke synes var lidt skummel?? Svaret er selvfølgelig nej! Just look at him… creeep!

creepy_clowns_01

Pro-tip: undlad at Google søgeordet “creepy clown”

Målet med dette års Halloween er dog ikke at give børn traumer for livet, så Coraline-versionen af et creepy cirkus er vores mest børnevenlige alternativ.

I haven står et sekskantet drivhus. Vi brugte det sidste år til Helga den mekaniske Heks i, men da det i princippet har form som et cirkustelt, så jeg gik i gang med at måle hver af siderne. Hvis du ikke står med et sådan belejligt drivhus, har IKEA et alternativ – småt, men helt sikkert børnevenligt.

IMG_0862

Derefter konstruerede jeg en skabelon og købte stof – nervøs velour, da det med en pris på 15 kr/m er overkommeligt, når man står og skal bruge 20 m. Jeg vendte vrangen ud af, da jeg ikke ønskede den skinnende overflade nevøs velourstoffet har. Vælg det stof som passer dig, men vi anbefaler, at du køber noget stof med stræk i, så du ikke behøver at været super præcis i skæringen… Vi har sagt det før – livet for kort til milimeterpræcision (medmindre det er en del af din profession selvfølgelig! omg).

IMG_0867

Til dette drivhus fik hver side to farver (dvs. et stykke stof per glaspanel). To stykker stof klippes til størrelse og sys sammen, en efter en. Her er det praktisk at have en symaskine, som kan få det gjort på 2-3 timer (afhængige af dine evner).

Pro-tip: Husk at bruge zig-zag sting når du arbejder med strækstof, så sytråden ikke knækker når der bliver strukket i stoffet.

Så kom det store øjeblik hvor stoffet kom på drivhuset og der blev dømt cirkusstemning i haven!

IMG_0890

Flot ikke? Men da vores målsætning var Coraline-stemningen, i mørket – oplyst indefra, måtte vi vente til aftenen sænkede sig….. og tadaaaa!

DSC_9511Billedet… didn’t do it justice! Det var svært at fange, hvor magisk det faktisk var, der i mørket, men du har forhåbentlig dannet et nogenlunde indtryk. Det regnede på test-aftenen, så det kan sagtens holde til lidt regn, men jeg tænker ikke det skal være oppe helt til Halloween – jeg vil gerne undgå jordslåenhed og huller… men stå ikke tilbage for at eksperimentere, hvis det kunne blive en del af dit ‘look’ :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *