Dia de los muertos

DSC_0701

Vi er nu gået ind i den sidste fase af Halloween forberedelserne og har TRAVLT med at få det hele klar til på lørdag. I dag har Hus-latinoen og jeg arbejdet på det område af festen som er dedikeret til vores latinamerikanske rødder. Vi vil gerne, at El Kiddo får et kendskab til hans fars kultur og heldigvis fejrer latinamerikanerne Dia de los muertes d.1/11. Dia de los muertos betyder på dansk De dødes dag. Det er egentlig en ganske smuk tradition, hvor familier samles på kirkegården og mindes de døde ved at holde en fest ved graven med mad, dekorationer og selvfølgelig med mariachi musik. Love it! Nedenfor er en fin video om Dia de los muertos.

Jeg har de sidste par dage siddet i 2 timer hver aften og lavet papirsblomster. De er ganske nemme at lave, så jeg sad og så fjernsyn imens.  Vejledningen fandt jeg her på Pinterest. IMG_1261Jeg havde købt silkepapiret her. Det kostede 210 kr, og jeg brugte kun halvdelen. Jeg udvalgte farver som passede bedst til efteråret og Halloween. Inspirationen til det havde jeg fundet her. Min plan var at lave en et område med gravsten, farverige blomster og lys. Da papirblomster ikke kan være ude i regnen (krydser fingrer for at det ikke regner på lørdag) valgte vi at bruge et opbevaringsrum under vores terrasse.  Det har lidt en dyster stemning i forvejen, så det kunne nemt omdannes til et latin gravkammer. Der er ikke højt nok til loftet for et voksent menneske til at stå oprejst, men det er perfekt for børn.

Først skulle rummet dog gøre klart.DSC_0678Vi byggede en  trækonstruktion af overskudsbrædder, som vi beklædte med flamingo. Vi havde alle materialerne i forvejen. Som det kan ses på billedet, er der gemt cykler osv. bagved. En nem måde at “rydde op” før man får gæster ;)DSC_0693Herefter malede Hus-latioenen det hele med noget grå maling – også fra overskud. Nogen gange kan det godt betale sig at være en små-manisk samler. DSC_0725

Da det hele var (næsten) tørt gik jeg i gang med lim-pistolen. Man kan virkeligt ikke lave pynt til temafester uden en limpistol, så hvis du ikke allerede har, så er det afsted i morgen og købe en! Som det kan ses på billedet, limede jeg blomsterne på flamingoen. Jeg havde placeret en LED lyskæde bagved blomsterne, så de kunne blive oplyst bagfra. Jeg valgte selvfølgelig LED, da de ikke bliver varme. Det er ikke så sjovt hvis der går ild i de dekorationer, man lige har brugt lang tid på at lave.DSC_0820Herefter placerede jeg en masse lys og kranier og gravsten nedenfor. Vi havde et mekaniske mariachi-skelet fra sidste år, som passede perfekt ind i temaet. DSC_0706 (1)Lysene er selvfølgelig ikke stearinlys, da det ville være pænt farligt under papirblomster. Sidste år lavede jeg en del kunstige stearinlys af toiletpapirruller og min elskede limpistol. Der er en god DIY til dette her.

Hvis du er barn af 80érne (og SEJ), vil du nok nikke genkendende til Beetlejuice’s formidable gravsten ovenfor, som er en tro kopi af den fra filmen. Beeltejuice er en af mine absolutte ynglings Tim Burton film, og jeg så den så mange gange som barn, at jeg tror jeg slidte VHS-båndet i stykker. Filmen er dog for vintage (læs gammel) og excentrisk (læs upassende) til, at El Kiddos klassekammerater vil kunne forstå referencen, så dette er blot min personlige token-reference til dette års Tim Burton inspireret Halloween.

DSC_0785Her er det færdige resultatet set udefra. I morgen vil jeg google, hvordan man tager skarpe billeder i mørke og du, kære læser, er inviteret til et skummelt bryllup, så kig forbi i morgen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *