Et Marquee skilt

Som lovet kommer hermed en DIY til marquee skiltet vi lavede til havebiografen.DSC_9507

Tidsforbrug: 1t + 24t tørring Sværhedsgrad: nemt Pris: ca. 300 kr (afhængig af materialevalg)

Inspirationen kom fra en rejse til Amsterdam, og skaber masse muligheder for flot skiltning hjemme!

P1015157

Hus-latino på tur spotter awesomt skilt!

Jeg havde tidligere set en cool DIY for marquee skilte, som længe har været på to-do listen. For at opnå det endelige resultat, blev deres fremgangsmåde en anelse modificeret for at passe til det skilt jeg ønskede.

Du får brug for nogle materialer:

  • En plade i ønsket størrelse og form. Vi brugte en skumplade fra Jem og Fix til 199 kr, men en anden gang tror jeg, at jeg ville bruge en træplade såsom spånplade… Live and learn.
  • Maling. Billigt akrylmaling fra Søstrene Grene (guld) + noget tavlemaling i overskud fra et andet projekt.
  • Glimmer (kan undlades)
  • Lyskæde. Vi havde købt en lyskæde fra Target som netop passede til det look vi var efter. Selvom den kun kostede 15$, skal man medregne forsendelse + told og prisen for en 110 volts adapter, så det kan hurtigt blive en dyr løsning. I stedet kunne man bruge en lyskæde fra eksempelvis IKEA. Brug helst LED, da det formindsker risikoen for spontane flammer i din nye, fine kreation.

Hvis du ønsker en mere vintage effekt kan man lave hul i ping pong kugler og putte dem udover pærerne – credits til Pinterest. Så stop med det beer pong og kom i gang med at lave huller i kuglerne.

Start med at male pladen. Her er malertape en rigtige god idé så afgrænsningen mellem tavle og guld bliver lige.

IMG_0720

Tavlemaling

IMG_0722

GULD GULD GULD

Jeg hældte lidt glimmer ud over guldmalingen før det var helt tørt – man kan aldrig få for meget glimmer i sit liv.

Herefter laves huller til lyskæden. Jeg bruge en skruemaskine med et træ-bor, så hullerne blev samme størrelse. Pærerne kan skrues af denne lyskæde, men er man i gang med PingPong-metoden, laver man et hul til lyset og derefter placeres ping pong-kuglen fra den anden side med en limpistol.

Fastgør ledningerne på bagsiden – her med mit elskede Gaffa-tape (loving it!). Det var ikke ligefrem smukt, men når det er hængt op kan ingen se det!

IMG_0727

Så er det bare med at komme i gang med at skrive på skiltet med tavlekridt.. Et voila!

Hvis du ikke lige har mod på at gå i gang med denne DIY, men stadig har et brændende ønske om eget Marquee skilt (det har man vel altid), så fortvivl ej. Panduro Hobby har lavet et lille DIY-Kit med lyskæde og bogstav, færdiglavet.  De er desværre ikke særlig store og prisen er ikke billig (150 kr. pr. stk.). Men det er nemt at gå til og man kan customize som man har lyst. Vi har investeret i et ‘&’ som hænger hjemme i entreen.

DSC_9497

2 thoughts on “Et Marquee skilt

  1. Buildbox Crack activated says:

    Hey! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to take a look. I’m definitely loving the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and outstanding style and design.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *