Et Willy Wonka Træ

IMG_1179Tidsforbrug: 10-15 timer + tørretid (1-2 uger) Pris: ca.600 kr  Sværhedgrad: middel-svært

Hvem elsker ikke slik? Vi her på Shitsandgiggles er vilde med slik! Vi har endda dedikeret et helt kælderrum til det. Derfor gav det god mening, at dette års Halloweenfest også henter inspiration Tim Burtons film Charlie and the Chocolate factory. Her er en trailer for de uindviede:

Jeg besluttede mig for at skabe et træ lavet af sukkerstok for rigtigt at skabe en stemning af Willy Wonkas fantastiske chokoladefabrik. Det tog mig ca 2 uger, da der var en del tørretid, men forvent at den aktive arbejdstid er omkring 10-15 timer. Prisen afhænger af materialevalget, men et kvalificeret gæt ville være 500 kr. Man skal helst have lidt erfaring med at bruge sine hænder. Jeg har aldrig konstrueret et sukkerstoktræ før og det lykkedes mig, så medmindre du bogstaveligt talt har 10 tommelfingrer, kom bare i gang!

Materialer

  • Et træstativ : Jeg brugte et stumtjemer-træ som jeg engang havde køb i Netto for 50 kr. Man kunne skære noget lignende ud i spånplade og stive af med  lægter. Det skal bare være stærkt nok til at holde konstruktionen oppe.
  • Hønsenet (brug en tang til at klippe det med)
  • Gaffa tape: Jeg endte med at bruge 3 store ruller
  • Fyld: såsom avispapir, plastposer, en billig vatdyne 
  • Gipsgaze. Jeg brugte 40 små ruller, som jeg havde købt for 200 kr på tilbud her. Pro-tip: Selvom gipsgazen fra Panduro hobby både er bredere og mere lækker at arbejde med så ville jeg ikke anbefale det til et stort projekt som dette, da det simpelthen ville blive for dyrt. 
  • Monster mud:  Se opskriften her 
  • Akrylmaling: hvid og rød. Det findes billigt i eksempelvis Søstrene Grene
  • Klar blank lak. Jeg brugte denne til 69 kr. 
  • Malertape og sandpapir.
  • Evt: Røde kunstige æbler + et  sødt barn i Willy Wonka kostume

Lad os så komme i gang..

IMG_0930

Træ-stumtjener fra Netto

IMG_0931

Fold hønsenettet om træet og skab en form med poser, fyld og gaffetape. Her må man prøve sig frem indtil man får det ønskede resultat.

IMG_0935

Form løs og brug oceaner af Gaffa tape.

IMG_0936

Efterhånden begynder din kreation af ligene noget fra en dårligt produceret Sci-Fi film

IMG_0938

Herefter skal gipsgazen på. Put vand i en skål og dyp stykker at gipsgaze deri. Fjern lidt af vandet ved at køre den våde gaze henover kanten på skålen, dog uden at selve gipsen skrabes af gazen. Det kræver lidt øvelse. Gipsgazen placeres på træet og glattes ud med hænderne  Sørg for underlag da det sviner.

IMG_0939

El Kiddo fik også lidt gips på.. Just for shits and giggles.

IMG_0944

Din kreation ligner nu noget Delia Deetz (Beetlejuice) kunne have lavet.

untitled-8

Gipsgazen gav træet en holdbar, men ru overflade, så efter det havde tørret i 1 uge (mindre kunne nok også gøre det) malede jeg det over 2 gange med Monster mud. Efter dette var helt tørt (2 dage fik det) sleb jeg det med sandpapir indtil det havde en glat overflade. Derefter malede jeg det over med en blank hvid akrylmaling.

IMG_1087

Min første tanke var at bruge rødt tape til striber. Som en meget utålmodig kreativ person, var tanken om at skulle håndmale en masse striber ikke tiltalende! Tapen var dog ikke fleksibel nok til at omslutte træet tæt nok, så jeg endte alligevel med at håndmale alle striberne… x 2.. ugh! Tapen fandt brugbarhed som stribeskabelon.

Efter en del timer var striberne endeligt færdigmalede og tørre, og herefter blev træet sprayet med klar lak. Jeg havde nogle kunstige æbler fra en juledekoration som blev fastgjordt til træet med en limpistol.

Herefter spurgte jeg pænt El Kiddo om ham gad posere som Willy Wonka sammen med min kreation. Han ville gerne være Willy Wonka til Halloween, så han fik valget mellem det originale kostume fra den oprindelige film fra 1971 (Willy Wonka and The chocolate factory) eller kostumet fra Tim Burtons version. Kiddo valgte det originale kostume og her skal man som Krea-mor tælle til 10 og lade barnet træffe sig valg – også selvom det går imod ambitionerne om en Tim Burton inspireret Halloween. Ellers falder pointen om et magisk halloweenunivers for BARNET nemlig lidt til jorden, så se ud over OCD-trangen til at holde sig indenfor temaet. Heldigvis virker det som om El Kiddo er ganske tilfreds indtil videre.

IMG_1180

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *