Halloween 2018 – Sugar Skull

I de sidste par dage har Shitsandgiggles arbejdet på denne Calavera (Sugar Skull). De er en traditionel del af udsmykningen til Dia de los Muertos, så selvfølgeligt skulle vi have en kæmpe version i haven ved siden af vores pyntede havepavillon. Får at få den til at lyse op er den dekoreret med UV maling og vi har investeret i en udendørs UV-lampe, yayyy!

Kreationen er ca. 150 cm høj og udskåret med en stiksav i hårdttræskrydsfiner. Jeg fandt mønstret ved en google image search og tegnede billedet over på krydsfinerpladen med en sort sprittusch (jeg brugte som altid en projektor). Derefter overmalede jeg den udskårne plade med en hvid trægrunder. Da mønstret var tegnet med sprittusch kunne man se det igennem den hvide grunder, hvilket også heldigvis var planen.

Efter grunder

Jeg overmalede derefter det hele med en UV-aktiv hvid maling fra Crea, som nærmest var transparent. Efter en test med UV-lyset kunne jeg se at det hele var blevet dækket.

Test med UV lys

Herefter optegnede jeg mønstret igen med en sprittusch (jeg endte med at bruge 3 i alt) og så malede jeg detaljerne med UV-maling og sort maling. Det tog 3-4 timer, da der var ret mange detaljer, men resultatet blev ganske udemærket :)

Det endelige resultat (uden UV-lys)

Følg med i de næste par dage, hvor jeg lægger en DIY ud her på bloggen med hvordan man laver kæmpe græskar ud af en yogabold, tråd og gipsgaze, uhhh spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *