Halloween Crunch Time: En Forhistorie

Sæt dig godt til rette for dette bliver et langt indlæg!

I disse dage, hvor vejret mest minder mest om efterår, kommer jeg HELT i Halloweenstemning – Amerika er temafestens moderland, men specielt Halloween har en speciel plads i mit hjerte (og hjem… og pinterestprofil. Det vender vi tilbage til).

Halloween, eller allehelgensaften, vinder mere frem i DK hvert år, men hvis du skal være rigtig fremme i skoene (som os), skal du starte tidligt. For amerikanerne er juli ‘Halloween crunch time’ hvor man planlægger temaet og starter forberedelserne. Det kan virke tidligt, men når man gerne skal lave meget selv, kan du næsten ikke strække den længere. Over de næste par måneder vil I kunne følge mine forberedelser til året Halloweenfest, men først en lille prolog:

I de sidste par år er jeg blevet mere og mere interesseret i Halloween og det eskalerede efter vi afholdte vores første store Halloweenfest for El Kiddos skoleklasse. En fantastisk fest, men specielt EPIC for mig at se ungerne konstant overvældet af vores intense magiske rige (urgh! Tacky! Men man er vel menneske :D). Jeg har derfor fået blod på tanden (kløgtigt ordspil) og er fuldt opsat på at skabe noget STØRRE, VILDERE og SJOVERE – Go big or go home!

Her er lige nogen billeder fra sidste år:

This slideshow requires JavaScript.

Meget af min viden om temafester er samlet gennem trial-and-error i forbindelse med denne fest – du kan få et godt forspring ved at huske følgende punkter:

  1. Forberedelse i GOD tid gør, at man ikke behøver at tømme sin bankkonto for at få tingene til at hænge sammen. Man har tid til at undersøge, hvor man kan få pynten billigst og hvis man eksempelvis skal have det sendt fra Hong Kong, skal man beregne 14 dage til 1 måned før man modtager varen.
  2. Det tager ALTID længere tid end du regner med! Når man selv laver meget af pynten (fordi man ikke kan få det i DK eller for at spare penge), skal man forvente, at ens forventede tidsramme vil skride. Jeg siger det igen; there is no such thing as ‘too early’!
  3. Find et tema og hold dig til det.  Det er (næsten) lige meget hvad det er, bare det er gennemført. Glem dog ikke at forholde dig til, hvem målgruppen er – det er sikkert alle 7/8-årige børn synes afhuggede lemmer og blodsmurte vægge er pisse skægt…
  4. Hvis du pynter udenfor, vær opmærksom på at ikke alt er vandtæt. Det danske vejr er lumsk, så vær forberedt på umenneskelig regn og blæst i slutningen af oktober, sjovt nok! Garager, overdækkede terrasser, pavilloner osv. er gode alternativer til “hardcore udenfor”, hvor gæsterne kan leve sig ind i omgivelserne i ly for kulde og regn.
  5. Vær forberedt på, at din omgangskreds MÅSKE tror du er blevet vanvittig. Som med andre fritidsinteresser kan der i perioder bruges megen energi på specifikke ting. Er konstruktionen af en live-size Jack Skellington vigtigere en søvn? Måske…. men vi kan ikke alle være lige normale og følelsen af success når ungerne kaster sig hovedkulds ind i dit univers er usammenlignelig :D

Vores fest var ikke ligefrem Halloween-gore; min primære inspirationskilde var stopmotion-mesterværket “The Nightmare Before Christmas” fra 1993, som jeg første gang så som voksen. Det var noget af det mest fantastiske jeg nogensinde havde set og den blev helt klart startskudet for min fascination af alt Halloween.

Filmen er instrueret af den geniale Henry Selick (se også Coraline og James and the Giant Peach) på baggrund af Tim Burtons historie, og Burtons unikke univers skinner derfor tydeligt igennem – I LOVE IT!

For ekstra credit er her en genfortælling af Burtons originale digt, som filmen er baseret på – hvis det skulle have interesse:

Inspirationen til dette års Halloween går videre ind i Tim Burtons univers – vi holder os måske ikke helt indenfor strengt Halloween territorie, nærmere en form for intens filmnørderi, men hvis du kender Burtons stil og udtryk, så kan du også sagtens være enig i, at en hyldest til hans film går godt i spænd med Halloween ;) Vi har en pinteresttavle specifikt dedikeret til formålet, hvis du gerne vil kigge med i, hvad vi planlægger

Gennem de næste par måneder vil I få et indblik i, hvad jeg planlægger, så tjek ind ofte eller tilmeld dig bloggen på forsiden. Hvis du kunne bruge en DIY eller to bliver vi super glade. Også selvom du ikke er Burton fangirls som os :D

Follow Shits and Giggles’s board Inspiration Halloween 2015 on Pinterest.

One thought on “Halloween Crunch Time: En Forhistorie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *