Halloween Heks + En hjemmelavet kunstig pejs

DSC_1127

Halloween er ikke fuldendt uden hekse og her på Shitsandgiggles kan vi ikke holde Halloween uden Heksen Helga. Hun er skummel, hun er mekanisk og hun kan skræmme selv voksne mennesker med hendes pludselige bevægelser. Vi købte Helga sidste år og selvom hun bestemt ikke var billig, så var hun en god investering for os. Hvis du overvejer at gøre det samme, så husk en transformator, da hun er kører på 110 volt.

IMG_1352

Pris: 300 kr Tidsforbrug: 3-4 timer + tørretid Sværhedgrad: Nemt

I år dekorerede vi et kælderrum til Helga med kunstig pejs, heksegryde og eliksirer; Alt en heks skal bruge for lave magiske drikke! Helga serverede røgfyldte tøris-drikke til Halloweenfesten og de var et kæmpe hit.

Vi lavede selv Helgas pejs med realistisk-udseende gløder, og det var en del nemmere end forventet. Denne DIY kunne også bruges til julepynt, for hvem kunne ikke tænke sig en pejs, hvor man kan hænge julesokker! Kun fantasien sætter grænser :)

Materialer:

Til pejsen

 • 4 flamingoplader: Vi brugte 50 mm plader som vi købte her.
 • Limpistol
 • Skæreredskaber: Vi brugte en Hot-wire til at skære med, men man kan også bruge en sav/hobbykniv.
 • Varmepistol
 • Akrylmaling: mørk brun, lys brun, hvid
 • Evt: En sort heksegryde. De kan findes online.

Til gløderne

 • Træplade: I samme størrelse som bunden af pejsen. Vi brugte en mørkebrun hylde.
 • Fugeskum: Eksempelvis denne her.
 • Rød lyskæde: Vi købte denne her. Husk at købe LED, så der ikke går ild i din kreation (farlig, farlig).
 • Sort akrylmaling: Evt sort spraymaling.
 • Gaffatape.

DSC_0941

Først blev størrelsen af pejsen bestemt. Vi lavede den så stor, at den også kunne dække en hvid radiator som står i kælderrummet. For nemhedens skyld, blev denne pejs lige så høj og bred som flamingopladerne var som købt, hvilket vil sige 120 cm. Vi limede derefter de udskårne sider samme med en limpistol. Man kan også bruge trælim, men det tager bare længere tid at tørre. Nogle flamingostykker blev fastgjort indvendigt for at gøre konstruktionen lidt stærkere. Brug nogle træspyd (dem man bruger til at grille) til at holde det hele sammen mens det tørrer. De kan tages ud bagefter.IMG_1306
Vi udskar herefter murstenene. Til vores hotwire findes der et afrundet redskab, som man nemt kan skære “render” i flamingoen med. Hvis du ikke lige har investeret i sådan én, så har jeg set på pinterest, at man kan bruge en varmepistol. Der findes en vejledning her. Det behøver på ingen måde være perfekt, for det look vi går efter er ødelagt/nedslidt. Til sidste blev pejsens åbning udskåret.

IMG_1308

Handywoman!

Når murstenenes omrids er udskåret går man i gang med varmepistolen. Den kvikke læser vil bemærke at billedet viser murstenssøjlerne fra posten om vores Hallowen photobooth. Vi lavede mustens-søjlerne og pejs på samme tid, da det er samme fantastiske teknik. IMG_1310

Man holder varmepistolen hen til flamingoen som begynder at smelte og vupti! Nu ligner det mursten. Prøv dig frem, for det er forskelligt hvor længe man skal holde varmepistolen ved flamingoen for at få det perfekte look. Lav nogle områder, som er mere “nedslidte” end andre. Så ser det mest realistisk ud. Det kan godt ose og lugte når man bruger varmepistolen, så stå i et ventileret område eller udenfor, hvis der ikke er for meget vind.

DSC_0946

Hus-lationen blev sat til at male pejsen. VI havde købt VERDENS DÅRLIGSTE AKRYLMALING som var billig, men også umulig at arbejde med, så denne del af processen tog længere tid end normalt. Pejsen fik derefter lov til at tørre natten over, men efterfølgende var det umulige maling stadig ikke tørt. Ikke fedt, når man har travlt op til Halloween, men vi ventede endnu et døgn, og så var den endelig tør. Vi afsluttede med vores dry-brush-teknik hvor vi brugte
lysebrunt og hvidt akrylmaling for at give pejsen et realistisk stenlook.IMG_1320

Imens Hus-lationen kæmpede med malingen, gik jeg i gang med gløderne. Jeg har ikke selv fundet på teknikken, men konsulteret Pinterest. Det kan ses på vores Pinterest opslagstavle.

IMG_1322

Den røde lyskæde blev tapet fast til træpladen med noget sort gaffatape (Gaffa for the win!).

IMG_1324

Herefter sprayede jeg fugeskum på lyskæden. Det skal dække det meste af lyskæde, men der skal stadig kunne trænge lys igennem. Prøv dig frem og vær opmærksom på, at fugeskum udvider sig en del.

DSC_1901

Da skummet var helt stivnet blev det malet med en mat sort akrylmaling. Jeg ville have haft brugt sort spraymaling, men den jeg havde viste sig at være en hvid maling med sort hætte på, FAIL! Kreationen skal igen ikke være helt dækket, for så kan man ikke se det røde lys igennem. Det kan ikke siges for meget, men PRØV DIG FREM. Resultatet var meget realistisk og flere af gæsterne troede at det var rigtige gløder.

Følg med i morgen, hvor vi viser hvordan man laver skummel hekse- eliksir :)

2 thoughts on “Halloween Heks + En hjemmelavet kunstig pejs

 1. Charlotte says:

  De gløder er helt geniale. Står og skal holde Hawaii Party og vil bruge ideen til en vulkan ? Er ret spændt på resultatet ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *