Halloween: Jello og UV-lys

I dag eksperimenterer vi med med gelé og UV-lys, da effekten kunne være enormt sjovt for børnene til vores forestående Halloween fest.

UV-lys er et ‘must-have’ til Halloween, fordi det gør det forholdvis nemt skaber en fantastisk, om en skummel, atmosfære. Jeg har købt mine rør her. Geléen på den anden side, med sine farver og blævrede konsistens, er først og fremmest sjovt for børn at spise, men kan også tilføje et ekstra niveau af creeper. Kombiner med skumle øjne (flamingokugler og tusch) og det førnævnte UV, så har man spas for alle pengene!

DSC_9370

For at få geléen til at lyse op, er man nød til at blande den med en væske som lyser i UV. Efter lidt research kom jeg frem til, at bl.a tonic-vand (Schweppes indian Tonic fx.) indeholder stoffet kinin, som lyser i UV-lyset . Mælk og B-vitamin (opløst i vand) har samme effekt. Kinin har en meget bitter smag, potentielt usmageligt for børn, så man må blande det op med noget sødt, for eksempel Kool-aid lemonade. Vores husboende El Kiddorino fik lov at være forsøgskanin, og blandingen gik rent ind.

Derudover kan du bruge færdiglavet gelé-mix, som klassikeren Jello, der nemt kan bestilles online via eBay eller The Stateside Candy Co. Men, men, men, hvis du ikke vil bruge tid på at vente, er her en opskrift med lettere tilgængelige ingredienser. Jeg har adapteret denne opskrift fra min mentor (og spirit animal) Martha Stewart.

Fremgangsmåden er relativ nem (ca. 10 stk, hvis man bruge mellemstørrelse engangsglas):

  1. Bland tonicvand med den ønskede saftkoncentrat indtil du har 1200 ml. Jeg brugte Kool-aid med lemonade- og kirsebærsmag, men de fleste versioner af saftevand ville kunne bruges (bare de ikke er for mørke i farven). En rød eller grøn saftvand er i dette tilfælde bedst, da den også ser Halloween-skummel ud uden UV-lyset.
  2. Opvarm 250 ml af den færdigblandede saft til kogepunktet i en gryde.
  3. Bland ca. 21g gelatinepulver i den kogende saft indtil det er helt opløst.
  4. Bland herefter resten, ca. 950 ml saft (stuetemp), i det opvarmede saft og bland godt. Tag det væk fra kogepladen.
  5. Hæld væsken i gennemsigtige glas og placer i køleskabet – IKKE fryseren da det ødelægger geléens struktur.

Så kommer det sværeste: Ventetiden! Det tager minimum 3-4 timer for geléen at stivne, men det føles som en evighed, og jeg er altid sikker på, at det ALDRIG stivner. Tålmodighed er en dyd jeg ikke besidder….. Øjne kan tilføjes mens geléen, eller bagefter. Resultater ser således ud:

DSC_9366

Og i det famøse UV-lys:

DSC_9377

Den røde saft lyste ikke så godt op, så der skal flere forsøg til, men til gengæld ser de gode ud hvis man ikke har investeret i UV-lys.

Pro-tip: Hvis festen er for voksne, vil jeg klart anbefale at opblande geléen med eksempelvis vodka eller gin. Denne hit-kombination går også under navnet jello-shot i USA; brug eksempelvis tranebærsaft som opvarmes og opblandes gelatinepulveret. Herefter tilsættes de 950 ml sammenblandet tranebærsaft, gin og  tonic vand efter smag. Mums, så har man et tranebær-gin-tonic jello-shot! Jeg tager dog ikke ansvar for de uundgåelige tømmermænd næste dag :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *