Havebiografen

Sommeren spiller på sit aller sidste vers og vi har forsøgt at få det bedste ud af de sidste lune (og tørre!) sommeraftener. Vi valgte derfor at invitere El Kiddos klasse på besøg til biograf i haven.

Filmaftener er ikke helt fremmede for os, da vi er kæmpe movie buffs. Som den ørne-øjede læser måske har set i tidligere indlæg, er kælderen allerede omdannet til en hjemmebiograf komplet med projektor, drinkskøleskab, popcornmaskine og SLIKBUTIK. Hvad der førhen har været et lavloftet speakeasy er i dag offer for Peter Pan syndrom, men striber og glaskrukker til alle vores slikbehov.11061296_10155369991565247_8083855355356551117_o

Alt var derfor til rådighed til vores havebiografprojekt – men frygt ej hvis du ikke (endnu) er gået all-in på popkornmaskine og projektor. Tænk kreativt, vær ikke sky for at tage fjernsynet med i haven og lav popkorn på komfuret :) Et par tæpper og en god film skal nok sørge for resten!

Da vi dog her har filosofien GO-BIG-OR-GO-HOME, var ambitionerne lidt større.

Det første var at skabe et område hvor børnene kunne sidde. Det vigtigste var at undgå den direkte sol, da sollyset ikke leget så godt med projektorens evne til at oplyse lærredet. Da ideen var at starte aftenen med Disney Show kl. 19, hvor solen endnu ikke er gået ned, fandt vi et nordvendt hjørne af haven hvor huset kunne skygge os. Det var ikke perfekt, som billedbeviserne afslører, men med den hvide baggrund og lidt indstilling var det tåleligt.

Pro-tip: For det gode naboskabs skyld, informerede vi naboen om aftenens løjer og forsikrede om minimal forstyrrelse. Det giver altid lidt goodwill, at man advarer folk før man larmer og hvis man inviterer dem over på popcorn, så er de som regel meget medgørlige.

DSC_9441

Det er dog en fattig biograf uden popcorn og drinks. Derfor kom et lille kiosk-område op i haven, hvor børnene kunne hente forfriskelser. Vores ynglings drikkedispensere blev taget i brug og der blev lavet popcorn i stride strømme – seks poser til 15 børn. Køb hellere for mange, da det er synd at løbe tør. Der tages også forbehold for eventuel popkornkamp – fantastisk at gøre udendørs da havens dyr tager oprydningen :D I mit hoved, et idylisk Askepot-scenarie (eller Snehvide?), hvor fuglene hjælper til.

\

Et pro-tip til grydepopcorn er at poppe dem i kokosolie. I min erfaring er det den olie, der kommer tættest på smagen af “rigtige” biografpopkorn og så oser det ikke så meget som andet madolie.

IMG_0731

Det blev et lidt rustikt look for at matche den udendørs location; her er iscenesættelsen vigtig, da man, som tidligere skrevet, ikke behøver at pynte over det hele for at være gennemført. Det har ofte større effekt at udvælge et sted, hvor man kan gå ALL-IN. To lægter på et gammelt tørrestativ fik klipset noget stof fast til en baggrund. Jeg havde noget stof liggende fra et projekt der ikke blev til noget, og det passede perfekt til anledningen. Man kan stadig få det her.

IMG_0712

Flankeret af rødt fløjl blev det rigtig stilfuldt. Rødt fløjl giver mig altid fornemmelsen af vintage biografoplevelser, fra dengang, hvor man stadig tog sit pæneste tøj på når man skulle i film teatret!

waiting

Der skulle selvfølgelig også være et skilt… shits and giggles, som navnet tro er. Der kommer snarest en DIY guide op omkring sådan en fin sag også :)

IMG_0738

One thought on “Havebiografen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *