Hekse Eliksir: Krukker og flasker til pynt

IMG_1319

Pris: Gratis, eller meget billigt :D Tidsforbrug: 2-3 timer + tørretid Sværhedsgrad: nemt

Enhver heks med respekt for sig selv har et lager af skumle eliksirer som hun bruger til sine magiske brygge. Her kommer en DIY i, hvordan man laver stemningsfulde krukker og flasker med ting, man alligevel ville have haft smidt ud.

Materialer:

  • Glas og dåser: Vi havde samlet lidt forskelligt sammen – alt fra pastasaucer, Hot sauce og poolklor (tomme, selvfølgelig).
  • Sort mat spraymaling
  • Akrylfarve: Man skal bruge meget lidt i forskellige jordtoner. Vi har et sæt med små tuber fra Søstrene Grene.
  • Decoupagelak, mat: Vi brugte denne
  • Udprintede etiketter: Vi brugte disse, men prøv at google “potions labels”. Der er mange at vælge imellem (gratis til egen brug).
  • Diverse: mos, limpistol, lille plastikskelet, snor

DSC_0948

Start med at spraymale dåserne. Gør det helst udenfor i vindstille vejr, og ellers sørg for god afdækning og udluftning.  På den ene havde vi limet et lille skelet på, for at give en ekstra effekt.

IMG_1314

Da de var helt tørre, blev de malet med decoupagelak og etiketten blev påsat. Herefter overmalede jeg dem igen med decoupagelakken og lod dem tørre.

Dry-brush med forskellige jordtoner af akrylmaling. Det lille plastikskelet fik lyse farver så det blev mere fremtrædende. På lågene limede jeg noget tørret mos, som var hentet i skoven. Der er ingen begrænsninger for, hvad man kan påklistre, så brug hvad du har i huset, haven eller kirkegården (ved nærmere eftertanke, så måske ikke fra kirkegården hærværk-Helle).

Til sidst skal det nævnes, at vores Halloweenfest også havde et rum med UV-lys. Her havde vi stillet glasbeholdere fyldt med vand, hvor der var opløst lidt UV-maling. Vi påklistrede nogle skumle etiketter, som man kan finde i legetøjsbutikkerne op til Halloween. Resultatet blev ganske udemærket:

DSC_1748

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *