Minecraft Tema-fest: Dekorationer

Vi elsker temafester! Hvert år spørger jeg el Kiddo hvad han helst vil have til sin fødselsdagsfest og i år (ud over en 3-meter-lang bananasplit) er han pjattet med Minecraft så – duh, no brainer.

DSC_8247

Når vi snakker børnefødselsdag er det ret essentielt, at barnet rent faktisk bryder sig om temaet, så selvom man i dagligdagen kan lade sig rive med at ting man selv synes er fedt (skyldig!), er det vigtigt at man ihvertfald tager udgangspunkt i et univers som appelerer til barnet.

Nøglen til en god temafest er gennemførelse. Going all the way; ikke nødvendigvis i alle husets rum, men det/de udvalgte rum skal have HELE TUREN. Vi går ikke efter mindre end ‘WAUW’ effekt her :D Det er også vigtig at pointere, at en god børnefødselsdag ikke behøver at være dyr – med god forberedelse (og i dette tilfælde, en god printer) kan du skabe virkelig god stemning for få dollars.

Jeg var voldsomt inspireret af dette Minecraft-inspirerede bryllup som går hele vejen i forhold til dekorationer.

Men videre til vores fest. Prisen for minecraft set-up:

  • 25 kasser (Pappis)  fra Ikea = 6 kr pr. Stk (de passer perfekt til A4 papir)
  • 10 Rammer (Tolsby) fra Ikea = 7 kr. Stk
  • 2 meter grønt filt fra Stof og Stil = 100 kr.
    • Samlet pris: 320 kr.
  • Valgfrit Grønt græstæppe fra Jem og Fix = 250 kr.
  • Valgfrit LACK borde fra IKEA. De koster ned til 29 kr pr stk, er nemme at opbevare og man slipper for at få fat i en masse stole, da børnene kan sidde på gulvet. De er et MUST, hvis man holder fester for børn i alderende 2-10 år

Hvis man ikke kender nogen med en kopimaskine der kan håndtere et stort volume, kan man undersøge priser og tilbud i kopicentre.

1333196388889 (1)

Trætop

Vi fandt gratis templates på pixelpapercraft.com, som har utallige Minecraft mønstre og print af disse kræver heldigvis ikke de vilde computer-skills.

1335133419679

Træstamme

Træerne er lavet af templates, som jeg har beskåret i Iphoto  så de passer til A4. Vær opmærksom på at der er andre muligheder for templates på siden, ud over dem jeg valgte at bruge, så stå ikke tilbage for at udforske.

Steve_papercraft

Steve

1335285668926

Creeper

Jeg lavede også kasser med nogen af figurerne fra Minecraft såsom ‘Steve’ og ‘creepers’ (ufrivillig insiderviden om Minecraft, ja tak)

Herefter handler det bare om at printe og klistre på kasser. Jeg brugte dobbeltsidet tape fra Jem og Fix, men almindelig lim er også fint. De korte sider på kassen passer til en halv A4 udskrift. Jeg syntes det ser fedt ud, at udskrifterne ikke fylder hele siden af kassen, men hvis man gerne vil have luksus versionen, må man printe i A3 og skære til. Så bliver det til gengæld også flot, men noget dyrere i print og kræver ekstra arbejde.

DSC_8259

1422570553182

Minecraft græs

1eeae06e001a9efe4d25660bcb890017

Minecraft ‘temaet’

Bordet hvor børnenes mad blev serveret på, var dekoreret af udprintet minecraft græs og retterne havde hver deres skilt, hvor retten var indrammet af et Minecraft tema. Jeg google de forskellige madvarer vi serverede, placerede billedet i Minecraft temaet og printede. Super nemt, og igen ikke noget der krævede de store computerkendskab.

DSC_8242

Sideinfo: De super coole drikke-dispensere er af mærket Kilner og kan købes i Imerco

DSC_8243

I alt tog det ca. 2 timer at lave dekorationerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *