Thanksgiving Countdown + Varm efterårs æbledrik

IMG_0188

Efteråret er kommet og Halloween er blevet  fejret. Nu er det tid til at vende blikket mod vores årlige tradition: Faux-Thanksgiving med gode veninder. Thanksgiving er en amerikansk “takgivelses” tradition, en slags høstfest (med lidt whitewash af forholdet til native americans), hvor man mødes med familie og venner og nyder god mad i hinandens selskab. What’s not to love?

Menuen byder hvert år på kalkun, kartoffelmos, hjemmelavet sovs, cornbread og tranebær/spinatsalat. Vores gæster har nedlagt forbud mod ændring i menuen, men der må varieres i dessertvalg og selvfølgelig dekorationerne. Billedet ovenfor er fra sidste års dessertbord.

I år har jeg valgt at indføre et tema (surprise!). Dekorationerne og desserterne vil været inspireret af filmen The Fantastic Mr Fox, instrueret af Wes Anderson. Hvis du er kender ved du, at han altid formår at skabe skæve universer – de inspirerer mig. Historien bag filmen er hentet fra forfatteren Roald Dahl, som også skrev bogen Charlie and the Chocolate factory… soooom var blandt inspirationen til den nyligt overstået  Halloweenfest. Ja, mit univers er ret indspist (#nerdforlife). Filmen har en fantastisk Thanksgiving vibe med flotte efterårsfarver og med George Clooney’s smør-stemme som Mr Fox, kan det aldrig gå galt. Filmens trailer kan ses her. Vi har et pinterest album med alle de elementer fra filmen, som vi vil fokusere på over de næste par uger + andet Thanksgivingpynt. DET BLIVER FANTASTIC!For at starte efterårsstemningen, følger her en opskrift på en lækker varm æbledrik med kanel og karamel. Dette er inspireret af Fantastic Mr Fox, hvor en af skurkene, Bean, ejer en alkoholisk æbleciderfabrik.

tumblr_niswc7skU41u9reyso1_500

2/4 af mine gæster er dog gravide, så jeg har valgt at bruge en opskrift uden alkohol. Det er en dejlig syrlig drik som smager af efterår og hygge. Server den helst i små glas, da man hurtigt kan blive mæt af den.

DSC_1944

Ingredienser:

  • Æblemost: Køb gerne en ufiltreret.
  • Hjemmlavet sirup: opskrift nedenfor
  • Flødeskum: Vi bruger dåseflødeskum, da det er nemmere
  • Karamelsauce

Bland den ønskede mængde æblemost sammen med et par spiseskefulde  sirup. Jeg kan bedst lide min drik lidt syrlig så jeg putter 2-3 spiseskefulde sirup i, men prøv dig frem til du finder din foretrukne blandingsforhold. Varm det hele op i enten en gryde eller mikrobølgeovn. Det skal ikke være kogende, ca. 80 grader. Server med kold flødeskum og karamelsirup på toppen. MUMS.

Obs: Der kan godt komme lidt bundfald i forbindelse med at drikken køler.

Hjemmelavet sirup:  

  • Tilføj 110 g  mørk sukker (vi brugte lys farin) og 110 g  hvid sukker i en gryde.
  • Kom 230ml vand i og rør det godt sammen.  Bring det til kogepunktet op flyt det fra varmen
  • Tilføj 1 spiseskefuld kanel og bland det godt sammen.

Siruppen er ret tyktflydende når den er kølet og kan derfor være lidt svær at dosere med en spiseske. Den kan opbevares i køleskabet.

3 thoughts on “Thanksgiving Countdown + Varm efterårs æbledrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *