Vandmelonsgelé – Eller, Lidt om America’s Favourite Dessert!

Ugen der gik bød på misundelsesværdig solskin, og gav inspiration til dagens indlæg = Vandmelonsgelé! Gelé (eller jello, som amerikanerne kalder det) stammer helt tilbage fra det 15. århundrede, hvor serveringen af gelatine var forbeholdt de rige og berømte i Europa. Hvorfor? Jo, processen var idiotisk besværlig og involverede blandt andet kogning af klove fra køer og grise i timevis. MUMS! Senere, i det 19. århundrede, fik Amerika smag for den blævrede dessert og kender vi dem ret, gik der kun små 50 år før en amerikaner tænkte “det her kan vi masseproducerer!”

Du kan læse mere om Jello’s historie i denne artikel, men lad os vende tilbage til noget mere nutidig. Gelé giver alle muligheden for at lave imponerende desserter forholdsvis nemt og billigt – internettet er fyldt med ideer for både den forsigtige kok og den dristige connoisseur. Vi prøver her kræfter med den gængse vandmelon, som også giver mulighed for involvering af børn (i forberedelsen, ikke i geléen FYI)

IMG_0166

Man kan bruge de færdiglavede gelemix eller en opskrift (vi poster en ASAP!). Derudover skal man bruge en vandmelon.. Duhh.

IMG_0457

Vandmelonen udhules og det overskydende kan man snacke, mens man utålmodigt venter på, at geleén stivner. Jeg brugte en isske til at udhule med, da det var nemmest.

IMG_0483

Vandmelonen skal være helt udhulet, men vær forsigtig; det nytter ikke noget at der kommer hul i skroget!

IMG_0484

Herefter hældes den forberedte (og stadig flydende) gelé i og herligheden placeres i køleskabet i nogle timer.

Hvis man bruger en færdiglavet mix, er det klogt at følge instruktionerne, ellers får man en u-samarbejdsvillig gelé, der nægter at stivne. I en sådan situation kan jeg af erfaring fortælle, at køkkenbordet ligner noget fra Dexter!

IMG_0534

Spøg til side: når geléen er helt stivnet, kan melonen skæres ud og serveres uden problem. Afvendt jubelråb, for det er altid et hit. Jeg lavede også en appelsin-gelé…. Just for shits and giggles… ;)

IMG_0547

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *